Kijken met een Paardenblik … 1

Hoe kun je nu opbranden als je voor (meer dan) 50% uit water bestaat? Zintuigen hebt om waar te nemen en benen om van vuur weg te rennen?

Een burnout, je hoort het dagelijks. Steeds meer mensen worden erdoor geplaagd. En wat mij opvalt: steeds meer jongeren en jong- volwassenen hebben er last van.
Veel tieners hebben last van vermoeidheidsverschijnselen. Met vaak ook nevenverschijnselen als stemmingswisselingen, problemen op school, problemen in het gezin….De 1e gang is vaak naar de huisarts en bloedonderzoek om een lichamelijke oorzaak te tackelen. Maar wat als dit niets oplevert?
Jongeren komen (soms al op heel jonge leeftijd) in een negatieve spiraal terecht: het loopt spaak op school, thuis is het ook al niet meer zo gezellig, het beeld van zichzelf wordt er niet positiever op…..

Les van de paarden:
awareness….zorg goed voor jezelf dan kan je alle gevaren aan! Maar wat is goed voor jezelf én jouw omgeving?

Ervaringen voor jezelf in het coachen met paarden:
waar sta ik nu op dit moment? Voel ik me nergens meer toe in staat? Heeft het te maken met een toenemende druk? Maar van wie dan? En hoe ga je met die druk om? Stel ik grenzen? Waar ligt mijn grens? Wat is goed voor mij? Hoe zorg ik voor mezelf? Wat heb ik nodig? Hoe ga ik daarvoor zorgen?

Vind hierin je eigen antwoorden door met de paarden aan de slag te gaan. Om je in het hier en nu te verhouden tot hoe je je voelt, bent en hier vandaan verder te kunnen. Naar een opwaartse spiraal!