16 april lezing voor brancheorganisatie

WMObijeenk1Op 16 april heeft Coaching de Paardenblik, in samenwerking met Horsebuddy uit Pijnacker, een lezing gegeven voor collega’s. Een avond voor Equine Assisted Coaches bij De Keulseweg in Pijnacker. Het thema van de avond was: ‘’de WMO: wat kun en wíl je ermee?’’

Coaching de Paardenblik is één van de drie Equine Assisted Coaches in Nederland die contracten heeft afgesloten met gemeenten om mensen te begeleiden na doorverwijzing. Innovatieve, oplossingsgerichte begeleiding en zelf verantwoordelijk voor het aan de slag gaan met je hulp- of coachvraag: dát is wat Equine Assisted Coaching IS en waar ook zo’n behoefte aan is in deze tijd. Samen met paard en coach aan thema’s werken die telkens weer terug komen in je leven en waar je in vast loopt.

Wat kun je ermee?
De WMO is een kans om deze bijzondere vorm van begeleiding ook bereikbaar te maken voor mensen die het zich niet zomaar financieel kunnen veroorloven. Ook voor hen die geen heil hebben gevonden in eerdere hulpverleningstrajecten, kan Equine Assisted Coaching wellicht het antwoord helpen vinden.

Wat wíl je ermee?
Maar als EAC moet je het wel aankunnen, werken met mensen die in een kwetsbare fase van hun leven zijn. En natuurlijk moet je het stroperige traject door met gemeenten: aanbestedingstrajecten, nieuwe werelden ingaan waar je echt niet bij geholpen wordt (leuk?), lage tarieven, strakke verantwoording……

Meedoen als zorgaanbieder in de WMO vraagt van iedere aanbieder, óók van een Equine Assisted Coach, een stevige zelfreflectie: kan en wil ik het wel?

De avond was erg geslaagd. We hopen dat er meer coaches de stap durven te zetten binnen de WMO om zo in Nederland voor méér mensen de krachtige reflectie van paarden ( wat leidt tot inzichten en -aanzet tot- verandering) te kunnen laten ervaren!! Dát is met name de drijfveer van Coaching de Paardenblik!