Kijken met een Paardenblik … 4

‘FF PAUZE!’’
De vakantietijd komt eraan. Tijd om even weer tot rust te komen! Oh jee: alles geregeld? Hoe laat moeten we er zijn? Als het maar leuk wordt…….Psychologie Magazine besteed zelfs een artikel over vakantiestress. En citeert een uitroep van Hildebrand in de Camera Obscura: ‘Reizen voor plezier! o Droombeeld! o Hersenschim! Weten dan zo weinig mensen dat reizen zo moeilijk plezierig zijn kan! Neen; de mens is geen trekvogel; hij is een huisdier.’ (Lees het artikel)

Goed op vakantie gaan betekent vooral in alle rust én uitgerust op vakantie gaan. En dat is nu juist wat veel mensen niet doen: het hele jaar wordt er gejaagd, aan deadlines gewerkt, nog even een sprintje gemaakt om dan LEKKER weg te kunnen gaan….

Les van de paarden:
Paarden delen hun dag heel gelijkmatig in. Zoeken naar voedsel wordt afgewisseld met perioden van rust; speelmomenten hebben hun plek in een dag evenals groomen met elkaar (knuffelen/contact).

Stress heeft direct effect. Zo komt mijn eigen paard op dit moment niet goed door haar wintervacht. Zij is in november in een nieuwe kudde gekomen en dat heeft nogal wat stress opgeleverd bij haar. Het is iedere dag dan weer zoeken naar een plek. En als je wat onzeker bent, zoals dit paard, dwing je die plek ook niet gewoon af. Dat kost tijd en energie. Ze kan in het wisselen van haar vacht dus wel wat (energie)ondersteuning gebruiken!

Ervaringen voor jezelf in het coachen met paarden:
Hoe goed zorg jij voor jouw balans? In werk en ontspanning? Wat heb je nodig?
Misschien wel gewoon een maandelijkse coachingssessie tussen de paarden, met je neus in zon, wind en regen! Een moment voor jezelf waarin reflectie ruimte krijgt. Reflectie over hoe je in balans kunt BLIJVEN. Zodat je voortaan ECHT LEKKER op vakantie kunt gaan!