‘’Opvoeden: een eigen klus om te klaren’’

Opnieuw in maart en april 2016 georganiseerd. Voor geïnteresseerden in de Gelderse Vallei en daarbuiten! Dit keer georganiseerd in samenwerking met HartenPaard.

Paardenblik_opvoeden

Als ouder(s) of verzorger(s) ondersteun en begeleid je, je zegt wat je wel en niet wilt, je springt in op wensen, probeert de communicatie prettig te laten verlopen, draag je zorg voor de sfeer binnen het gezin, zorg je dat de organisatie die gezin heet zo soepel mogelijk loopt…..

Kort gezegd: een flinke klus! Een klus waar iedereen zijn of haar eigen grenzen tegenkomt. Want heus: bij anderen loopt het OOK echt niet altijd op rolletjes!

In coachingssessies met ouders, kinderen en jongeren kwamen een aantal opvoedingsthema’s telkens weer terug. Daarom organiseert Coaching de Paardenblik in maart en april 2016 opnieuw een aantal coachingssessies waar deze opvoedingsthema’s centraal staan. Door gerichte oefeningen met paarden komen de thema’s aan bod.
‘’Waarom met paarden?’’ zult u zich afvragen. Paarden zijn uitgelezen ‘gezins’dieren. Ze leven in een kudde en zorgen mét elkaar dat de kudde goed functioneert. Ze doen dat op een manier waar we veel van op kunnen steken! Zorgzaam, hier en nu, eigenheid, samen, gevoeligheid, awareness, vertrouwen, voorspelbaarheid…. het zijn zomaar wat zaken die paarden meenemen in een kudde. Noodzaak, want al die eigenschappen zijn nodig om een aanval van roofdieren te kunnen pareren!

In contact tussen mens en paard gaat het paard dan ook direct ‘’scannen’’ wie jij bent (doet, reageert, handelt). En het paard reageert ook direct: het laat je merken wat jouw gedrag doet. Daarmee wordt het paard een levensgrote spiegel voor je van 400 kilo. Een spiegel die niet reageert op je redenaties, argumenten of woorden maar juist op de non-verbale signalen die je uitzendt en die 90% van je communicatie bepalen. Als dat geen goede coach is!!

Inspiratie opdoen? Met een nieuwe blik naar jouw rol als opvoeder kijken? Doe mee!

Voor meer informatie of aanmelden: mail naar: info@paardenblik.nl of hartenpaard@gmail.com o.v.v. ‘’eigen klus’’

Of kijk voor informatie op:
website: www.paardenblik.nl of www.hartenpaard.com
Facebook: Coaching de Paardenblik of HartenPaard

Bekijk de flyer (pdf)