Over het coachen met paarden in de media

Afgelopen week voor de buis want er kwam coachen met paarden op tv bij het programma ‘’Sophie in de kreukels.’’ Tijdens het programma kreunde ik zachtjes; wéér een bepaalde stroming binnen de Paardencoaching werd belicht. Want dat is waar iedereen zich wél bewust van moet zijn: er zijn een aantal duidelijke stromingen binnen het coachen met paarden die wezenlijk van elkaar verschillen! De stroming die bij het tv-programma belicht werd gaat uit van duidend paardengedrag en een vertaling ervan door de coach (‘’ het paard poept: dat is het loslaten van jouw spanning’’). Het verschil met hoe Coaching de Paardenblik mensen en groepen mensen coacht ( en alle paardencoaches die opgeleid zijn door een opleiding die NOBCO-gecertificeerd is; ofwel opleidt tot COACH) is een GROOT verschil. Als coach was ik dan ook niet blij met het tv-programma!

Lees verder

‘’Opvoeden: een eigen klus om te klaren’’

Opnieuw in maart en april 2016 georganiseerd. Voor geïnteresseerden in de Gelderse Vallei en daarbuiten! Dit keer georganiseerd in samenwerking met HartenPaard.

Paardenblik_opvoeden

Als ouder(s) of verzorger(s) ondersteun en begeleid je, je zegt wat je wel en niet wilt, je springt in op wensen, probeert de communicatie prettig te laten verlopen, draag je zorg voor de sfeer binnen het gezin, zorg je dat de organisatie die gezin heet zo soepel mogelijk loopt…..

Kort gezegd: een flinke klus! Een klus waar iedereen zijn of haar eigen grenzen tegenkomt. Want heus: bij anderen loopt het OOK echt niet altijd op rolletjes!

In coachingssessies met ouders, kinderen en jongeren kwamen een aantal opvoedingsthema’s telkens weer terug. Daarom organiseert Coaching de Paardenblik in maart en april 2016 opnieuw een aantal coachingssessies waar deze opvoedingsthema’s centraal staan. Door gerichte oefeningen met paarden komen de thema’s aan bod.
Lees verder

Kijken met een Paardenblik … 3

Hoe kun jij nu in je eentje voor een hele wereld zorgen? De wereld is zóóó groot!

Een berichtje in de Volkskrant: ‘vrouwen zorgen zich ziek’. Over rolverdeling binnen een gezin. Het lijkt erop dat vrouwen (nog steeds) de neiging hebben alle zorgtaken binnen een gezin naar zich toe te trekken en mannen de neiging hebben dit niet te zien, niet te herkennen, niet mee helpen dit patroon te doorbreken….

Lees verder

Coaching de Paardenblik en de WMO

Met verschillende gemeenten in de regio Arnhem heeft Coaching de Paardenblik contracten lopen in het kader van de WMO. Het gaat om de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem en Overbetuwe. Dat betekent dat mensen bij deze gemeenten begeleiding of extra begeleiding in de vorm van coachen met paarden aan kunnen vragen.
In Wageningen is Coaching de Paardenblik zelfs een vrij toegankelijke voorzieningen waar inwoners van Wageningen gebruik van kunnen maken. Drie coachingssessies worden vergoed door de gemeente.

Als het even niet lekker loopt en je dreigt ergens vast te lopen; als je leven ingewikkeld wordt en je tijd en aandacht wilt vrijmaken om dit uit te zoeken; als (extra) begeleiding even nodig is ……je bent welkom! Of je nu 8 of 80 bent!. Een eerste kennismakingssessie is altijd geheel vrijblijvend. Daarna bespreken we met elkaar wat er nodig is.
Interesse of vragen? Stuur een mail!
info@paardenblik.nl