Kijken met een Paardenblik … 2

Tijdens een beurs zomaar een opmerking:
“dus die paarden helpen bij bijvoorbeeld autisme dat iemand er vanaf komt?”

Weer zo’n bijzondere opmerking. En dat in een tijd waarin slogans als ‘iedereen hoort erbij’, ‘participatiemaatschappij’, ‘zorg op maat’, ‘samen met elkaar’ je om de oren vliegen! Het wordt nog steeds niet begrepen volgens mij: iedereen is zoals hij/zij is. Met ieder zijn/haar Eigen Aardigheden…

Les van de paarden: je bent zoals je bent; hier en nu.
Vragen voor jezelf in het coachen met paarden: Je bent zoals je bent in het hier en nu. Weet jij wie je bent? Hoe verhoud jij je ertoe? Ben je ook wie je echt bent? Wat ‘ben’ je ook? Hoe verhouden anderen zich tot jou? Hoe pas jij in de kudde die ‘het leven’ heet? Waar is je plek? Hoe vind je jouw plek? Wie horen erbij?…………
Vind je eigen authenticiteit! Gelukkig ben jij jij! Stel je voor dat iedereen hetzelfde zou zijn?