Kijken met een Paardenblik … 3

Hoe kun jij nu in je eentje voor een hele wereld zorgen? De wereld is zóóó groot!

Een berichtje in de Volkskrant: ‘vrouwen zorgen zich ziek’. Over rolverdeling binnen een gezin. Het lijkt erop dat vrouwen (nog steeds) de neiging hebben alle zorgtaken binnen een gezin naar zich toe te trekken en mannen de neiging hebben dit niet te zien, niet te herkennen, niet mee helpen dit patroon te doorbreken….

Les van de paarden:
In een kudde heeft iedereen een eigen rol en taak. Samen red je het prima! Maar dan ook echt mét elkaar en vóór elkaar. En vol vertrouwen in elkaar….

Ervaringen voor jezelf in het coachen met paarden:
Hoe ziet mijn ‘kudde’ eruit? Wat is mijn rol daarin? Wat is de rol van anderen in die kudde? Hoe goed zorg ik voor mijn kudde? En hoe zorgen anderen voor die kudde? Welke afspraken zijn er over rollen en taken? En hoe loopt het dan? Hoe kan mijn ‘kudde’ nog beter functioneren? Wat moet er dan gebeuren?

Vind hierin, misschien wel met je hele ‘kudde’, eigen antwoorden door met de paarden aan de slag te gaan. Naar een goed functionerende kudde waarin iedereen goed in zijn/haar vel zit om tegenslagen alert en gezamenlijk aan te kunnen!