Beleid Coaching de Paardenblik inzake het Coronavirus

Coaching de Paardenblik heeft als standpunt dat we met elkaar moeten proberen om een belangrijke rol te vervullen in het herstellen van de natuurlijke orde van dingen. Aan de ene kant dus voorzichtig zijn, maar aan de andere kant wél dóór blijven gaan daar waar mogelijk is. De wereld, een mens, een maatschappij moet wél zoveel mogelijk in beweging blijven en niet in een angstige verstarring raken.
Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en volgen we de adviezen die gegeven worden vanuit het RIVM en onze beroepsvereniging.

Er is op dit moment geen maatregel ingesteld die inhoudt dat alternatieve / complementaire praktijken hun deuren moeten sluiten. Dat houdt in dat:

 • Zolang wij niet hoesten of snotteren u bij ons terecht kunt.
 • Zolang u niet hoest of snottert u bij ons terecht kunt.
 • We geven geen hand bij aankomst en houden afstand van 1,5 meter.
 • We blijven buiten werken. Nabespreken van de sessie doen we óók buiten.
 • Mocht het weer heel slecht zijn (koud en regen) kunnen we niet meer naar binnen om op te warmen omdat de ruimte te klein is om afstand te bewaren en zullen we de sessie dus cancelen.
 • We werken niet meer in groepen.
 • Kom niet met het hele gezin naar onze locatie. We begrijpen dat het fijn is om er met z’n allen even uit te zijn, maar er mogen slechts 2 mensen de wei in.
 • Als er koorts is bij één van de gezinsleden moet het hele gezin thuisblijven van de overheid. Dat betekent dat u of uw kind ook niet naar ons kan komen.
 • We hebben iedere dag een telefonisch spreekuur (van 9.00-10.00 uur op 06 46 50 00 15) waarin u ons kunt bereiken met:
  – inhoudelijke coachvragen of ondersteuning voor ouders van kinderen die bij ons een traject volgen
  – Vragen over mogelijke ondersteuning en het maken van een kennismakingsafspraak
  – Overige vragen

Door de maatregelen en de duur ervan kunnen spanningen soms oplopen bij mensen en/of binnen gezinnen. U heeft veel minder contact met anderen dan u waarschijnlijk zou willen. Daarbij komt de onzekerheid over uw gezondheid en die van uw dierbaren. Misschien vraagt u zich af of u in deze tijd wel hulp kunt krijgen?
Blijf niet zitten met deze vragen en neem contact op! Dat kan bij Coaching de Paardenblik, maar u kunt eventueel ook voor informatie kijken op www.startpuntwageningen.nl

Verder willen we u wijzen op verschillende initiatieven en mogelijkheden in Wageningen:

Voor praktische hulp
Kunt u door de coronacrisis de deur niet meer uit en heeft u praktische hulp nodig of behoefte aan een luisterend oor? Schroom dan niet contact op te nemen met Coronahulp Wageningen. Telefoon 0317-413088 of cornonahulp@wageningen.nl

Heeft u zorgen om iemand uit uw omgeving?
Voor veel mensen is dit een hele spannende periode. Het vraagt van ons allen veel. Laten we op elkaar letten. Als u vermoedt dat iemand anders hulp nodig heeft, of dat mensen in moeilijkheden zijn, meld dit dan bij het Startpunt Wageningen telefoon 0317-410160 of via startpunt@wageningen.nl
In geval van huiselijk geweld kan dat 24/7 bij Veilig Thuis telefoon 0800-2000.